3

Wedstrijdverslag Unitas'59 E4 - De Raven E1 2010-04-10 Unitas'59 E4 - De Raven E1 (3-13)

10 April 2010 10:15 uur

Uitslag 3 - 13 (2 - 3) Competitie

Het is lastig om vandaag een verslag te schrijven door het verloop van de wedstrijd. Dit komt niet door de eindstand, maar door het vreemde verloop.

We beginnen de wedstrijd goed en fel. Ondanks het goede begin gaat er toch via een hoekschop een kopbal in: 0-1. Gelukkig laten we ons niet uit het veld slaan en komen goed terug. Een mooie aanval die begint bij Daan in de buurt van de achterlijn, via Michiel - Kelvin - Michiel en uiteindelijk Quincy wordt het 1-1. In deze fase van de wedstrijd zijn we zeker de betere van de twee ploegen. We blijven scherp op de bal, dekken vooral de "ster"speler van de Raven Bob goed af en blijven goed verdedigen. Dan komen er ook vanzelf kansen. Kelvin krijgt een paar kansen achter elkaar en maakt er uiteindelijk 2-1 van. Een redding tussendoor van Jaylin houdt de stand in ons voordeel. Je merkt wel dat De Raven langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toetrekt en mooie kansen krijgen. Tot 5 minuten voor de rust houden we stand en dan valt toch die tegengoal. 2-2. We verslappen even en net voor rust komt er nog een tegendoelpunt en met 2-3 gaan we de rust in.

Op zich is er nog niks aan de hand en de opgaande lijn van de afgelopen 2 wedstrijden lijken we door te zetten.

Maar dan, tja dan gaat het snel mis wanneer de 2e helft begint. Nog geen 30sec en plof 2-4 voor de Raven. We houden daarna nog even stand en reddingen van Jaylin in deze fase zorgt ervoor dat het nog even 2-4 blijft. En dan komt eigenlijk de fase in de wedstrijd die ik graag oversla. De inzet en organisatie vallen helemaal weg en we geven De Raven alle ruimte die ze willen hebben en voor we het weten staat het 2-8. Tussendoor laten we via nog even een mooie aanval zien dat we het wel kunnen en Michiel scoort de 3-8. Daarna gaat De Raven echter onverzettelijk door en hebben we zomaar een eindstand van 3-13 staan.

Na de wedstrijd bekruipt me toch het gevoel dat de uitslag helemaal niet zo groot had hoeven zijn en koester ik de eerste 20 minuten van de eerste helft. Laten we vooral dit meenemen naar de laatste 2 wedstrijden, want jongens jullie kunnen het WEL!!!!

Doelpuntenmakers: Quincy 1*, Kelvin 1*, Michiel 1*