3

Wedstrijdverslag EFC E1 - Unitas'59 E4 2010-04-17 EFC E1 - Unitas'59 E4 (5-2)

17 April 2010 10:45 uur

Uitslag 5 - 2 (4 - 1) Competitie

Vandaag onze laatste UIT-wedstrijd van deze competitie, we spelen in een mooi voorjaarszonnetje tegen EFC E1 in Eersel. EFC is de koploper, De Raven heeft 6 punten minder maar twee wedstrijden minder gespeeld dus EFC is erop gebrand vandaag te winnen - wat aan hun coach ook te merken is!

Stan is tijdens een sponsorloop op school geblesseerd geraakt aan zijn knie en is er vandaag niet bij. Beterschap Stan! Net als vorige week hebben we geen vervangers gekregen, we zullen het met z'n zevenen moeten doen. Wouter zal de plaatst van Stan aan de rechterkant innemen en Michiel zal wisselend met Kelvin als middelste man de spitsen van EFC bespelen.

In de 5e minuut weet EFC te scoren en komen ze op een 1 - 0 voorsprong. Unitas geeft zich niet gewonnen en daar waar mogelijk zoeken we de aanval. Door een mooie kopbal van Quincy komen we gelijk op 1 - 1. We krijgen nog wel wat kansen maar kunnen ze niet afmaken, verdedigend hebben we het ook moeilijk. Spelers staan vandaag in verband met de blessures op een andere plaatst, wat toch weer even wennen is. EFC E1 weet voor de rust nog 3x te scoren. Bij een kleine communicatie-storing tussen Wouter en Jaylin blijft de bal liggen en kan een EFC-er de bal in het net schieten. Daarna volgt een corner waarbij net iets te ver van de eerste paal wordt verdedigd waardoor helaas de bal via een been in de korte hoek beland. Bij de derde goal krijgt de EFC spits over links alle ruimte, snijdt naar binnen en kan de bal in de korte hoek langs Jaylin knallen. Zo gaan we de rust in met een 4 - 1 achterstand. Op zich geen schande tegen de koploper.

Er valt op de werklust en felheid niet veel aan te merken, dus gaan we de tweede helft vol vertrouwen tegemoet. Kort na rust weet EFC toch weer als eerste de 5 - 1 te scoren. Maar ook dit slaat ons niet uit het veld, onze harde werken wordt beloond met een doelpunt 5 - 2. EFC weet net als wij in de laatste 15 minuten niet meer te scoren zodat dat de eindstand is. Helaas is de tweede helft dus een mooie 1-1, maar hebben we in de eerste helft de wedstrijd verloren.

Doelpuntenmakers: Quincy 1*, ?Justin? 1*