Unitas'59 E4 tegen vaders E40+

20 Mei 2010 18:00 - 19:30 uur

  • Unitas'59 E4 - Vaders E40: DSC02276
  • Unitas'59 E4 - Vaders E40: DSC02277
  • Unitas'59 E4 - Vaders E40: DSC02278
Thumbnail panels:
Now Loading

 

Donderdagavond 20 mei. Zoals afgesproken spelen we vanavond de "revanchewedstrijd" tussen de ouders en de spelers van E4.
Na een goede, individuele, trainingsweek van de ouders zullen ze vanavond de jongens de hoeken van het laten zien. We treffen het met het weer, als voorbereiding op het warme WK in Afrika spelen we in een mooi avondzonnetje.

Alle negen spelers van de E4 zijn aanwezig en spelen tegen acht afgetrainde vaders E40+. Om niks aan het toeval over te laten hebben we Ingrid en Claudia "thuisgelaten", in hun plaatst spelen Roland en Frits. De ouders E40+ starten met Peter in het doel, achterhoede met Roland, Willem en Frits. Nick en Henry op het middenveld en in voorhoede een grote spits, Chris, en de altijd lastig te bespelen Dennis. Op papier een WK waardig elftal.

De jongens van E4 spelen in de hun bekende opstelling, geen wissels deze wedstrijd, ze mogen alle negen voetballen tegen acht ouders. Dit moet te doen zijn.

De ouders E40+ hebben geleerd van vorige week en starten fel en zonder medelijden, we laten er geen gras over groeien. Snel staan de ouders E40+ voor met 3 - 0. Voor de jongens een grote teleurstelling!! De ouders E40+ beuren de jongens wat op, hetgeen ook wat doelpunten opleverd. De scheidsrechter fluit voor de rust, op dit moment is de stand 6 - 3.

Na een lekker bakkie koffie en een koek klimmen de ouders overeind voor de tweede helft. Willem heeft geprobeerd om de jongens wat moed in te praten, maar er zijn erbij die liever gaan tennissen of vissen.
Het begin van de tweede helft gaat lang gelijk op. De jongens van E4 laten zien dat ze het wel degelijk kunnen en laten enkele leuke aanvallen zien. De moeders laten zich nu ook wat vaker horen, en zijn duidelijk supporter van de spelers van E4.
Beide teams krijgen kansen, maar goed keeperswerk voorkomt doelpunten. Na een uur spelen, het is ongeveer 19:00 uur is de stand 9 - 7 voor de ouders. We besluiten door te spelen tot de 10. De jongens stropen nog een keer de mouwen op en komen tot 9 - 9.
De "golden goal" brengt de beslissing. Het zijn de jongens, matchwinnaar Michiel, die de strijd winnen: 9 - 10.

Na de wedstrijd de gebruikelijke penalty's.
Er worden er maar weinig gemist!!

Nou jongens, een perfecte voorbereiding voor ons thuistoernooi van aanstaande zaterdag.

Willem Koolen