Unitas'59 Meerkamp 2010 Fotoreportage Meerkamp 2010

29 Mei 2010 11:00 - 17:00 uur

Ten eerste mijn complimenten voor de naam van het E4 team, heel orgineel gevonden!! FC Kool Hardjes.

Omdat het trainer zijn niet zoals bij vele collega trainers bakken met geld oplevert, heb ik vandaag op de rommelmarkt mijn halve inboedel voor een rekord bedrag weten te verkopen. Ik heb de terugweg mijn benzinetank vol benzine gegooid en heb nog een gedeelte moeten bijpinnen!!! Helaas kon ik vandaag dan ook niet de gehele dag aanwezig zijn.

De meerkamp 2010 werd met een heerlijk zonnetje gehouden op het C veld van Unitas'59. De gemoederen werden deze dag toch wel bezig gehouden door de nieuwe teamindelingen. Gelukkig was de indeling op het bord bij Unitas dezelfde als ik donderdag heb doorgestuurd. Verder is er genoeg over gezegd vandaag dus zal ik het er ook bij laten.

Het weer zat gelukkig mee vandaag, een lekker zonnetje met een beetje wind.

01. Tobbedansen. Via een klimtouwachtige constructie omhoog met een rubberband/bootje om vervolgens aan de achterkant weer naar beneden te glijden en terecht te komen in een smerige bak met water. Vervolgens zo snel mogelijk de band weer geven aan de volgende en proberen zoveel mogelijk rondjes te maken. Elk rondje is 1 punt.

02. Als tweede mogen we naar shoot-ball. 20 ballen (formaat tennisbal) worden in de lucht geschoten waarna het de bedoeling is om met een soort van net/zak aan een stok zoveel mogelijk ballen te vangen. We zorgen ervoor dat we gebruik maken van de tactische tennis kwaliteiten van Michiel en dat blijkt te werken. We scoren hier 15 van de 20 punten.

03. Daarna buikschuiven. Proberen op je buik zo ver mogelijk te glijden. Ik probeer nog wat voordeel te halen door alle jongens in te smeren met zeep, zodat ook de eerst glijer ver genoeg is. Geen idee hoe we dit onderdeel doen t.o.v. de andere teams, maar eigenlijk maakt dat ook niet zoveel uit. Het schuim zit overal en ik denk dat er vanavond onder sommige douches nog wat extra schuim tevoorschijn is gekomen.

04. Als laatste voor de middag pauze gaan we naar de toren van Pisa. We spelen tegen een D team en winnen. Dit levert lekker veel punten op 17 tegen 4. Tussendoor een pauze van ca. 45 minuten. Tijd om even wat te eten en te drinken.

05. Na de pauze is het tijd voor het Behendigheidsspel. Met zijn tweeën een grote bal rollen, slalommen tussen twee doeltjes door. Daarna gaat er 1 zaklopen terug en de ander rolt de bal terug, dan is er 1 punt gescoord. Als tip krijg ik mee dat het handig is om de zakloop zak open te houden zodat de jongens er gemakkelijker in kunnen stappen en dus sneller het rondje vol maken. Dit blijkt inderdaad wel iets uit te maken.

06. Direct door naar de Kruiptunnel. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk 10x door de tunnel te kruipen met een bal in je handen die je niet los mag laten. De tijd die we zetten is 1 minuut en 59 seconden. Geen idee hoe goed deze tijd is t.o.v. anderen, maar ik vond het een mooie tijd.

07. Touwtje trekken. Dit is een lastig onderdeel. Het is de bedoeling om met een elastiek om je middel zo ver mogelijk te lopen en een soort langwerpige bal met klittenband op de middenband te plakken. De 8 verste worden geteld. Hoe ze dit willen vergelijken met veel grotere jongens van de D is mij een raadsel. Nick noemde leeftijdscompensatie als goede optie.

08. Als laatste moeten we nog Basketballen. 15x de bal gooien. Wanneer de bal in het netje gaat krijg je 3 punten. We scoren in totaal 12 punten. Beetje mager, maar ja we zijn dan ook geen Michael Jordans, dan hadden ze wel een andere sport gedaan.

Na een kleine vertraging is de einduitslag bekend en kan de prijsuitreiking beginnen. Dit is dan toch een beetje de deceptie van de dag. Het blijkt dat F zijn eigen categorie heeft waarin de F1 de hoogste score behaald. Groep 2 wordt samengesteld uit alle E, D en C teams. Ik vraag me hier nogmaals af of er rekening is gehouden met het leeftijdsverschil. De D6 blijkt hierin de winnaar.

In de laatste groep zitten de hogere teams vanaf B en hoger. De B1 blijkt gewonnen te hebben, maar zijn niet aanwezig voor de prijsuitreiking waardoor de prijzen (een oranje bal die ook nog eens lek blijkt te zijn) verdeeld worden over de overige deelnemers. Zo hebben een paar van onze jongens dan toch een aandenken.

Tipje voor Unitas, geef die jongens een leuk aandenken voor de deelname!!!! De jongens (en meiden) hebben zich goed vermaakt vandaag. Zolang ze tussendoor maar met z'n allen kunnen voetballen is alles goed. Misschien hebben ze daar vandaag wel meer van genoten dan de meerkamp. Jammer dat Quincy en Justin er niet bij waren, maar die zien we maandag en volgende zaterdag weer voor de echte afsluiter van het seizoen, het toernooi op 5 juni bij de Woenselse Boys. Laten we proberen het seizoen mooi af te sluiten!!

De vraag of er nog een oefenwedstrijd komt is inmiddels beantwoord en zal a.s. maandag om 18.30uur gespeeld worden.

Willem Koolen / Peter Hesen